Tabung Amin N Azim (Klik HeartBeat Amin N Azim Ye)

Saturday, December 25, 2010

Pulau Langkawi Day 1

Bangun seawal 6.30pg.. kekononnye nak amik ferry yg paling awal.. tapi berlaku sedikit kelewatan oleh sepupu yg nak mengikut kami ke langkawi.. so tggu punya tggu bergerak la ke Kuala Perlis jam 9pg.. ktorg x jd naaik kat kuala kedah sbb perjlanan di atas air adalah mengambil masa 1 jam 45 minit... nnt ada yg pitam tumbang kat jeti plak.. so langkah keselmatan naik aje kat kuala perlis...

tiket feri jam 10pg.. tapi kul 10.45 baru naik feri.. kat laut pun jammed tau..sbb tu ferry lambat.. smbil tggu ferry kami bergedik santai dl kat jetty kuala perlis..

 separuh dr ahli rombongan Hj Samiri...
 yg bj merah tu la nenek tina yg kt duk tido mlm td kat umah dia

  nie syarikat ferry kat Kuala Perlis...

 bdk nie sgt nakal dalam ferry..tak reti duk diam..abis org dlm ferry dia kacau.. kat blakang tu couple yg nak pegi honeymoon.. tapi honeymoon ngan family...hahahaha

kondo istana nie la penginapan rombongan Hj samiri selam 4H3M.. lama betul percutian kali nie..
cekin kat kondo nie kul 1.. dekat 2 jam juga kami duk melopong kat jetty langkawi tu.. ngan perut yg lapar dah x terkiranye... lapik perut ngan makan roti aje.. jimat... lama weiii percutian nie...

masuk aje kondo.. amin terjun tiruk dulu dalam bath tub.. pastu semua org pun bersiap la utk jln2 kat pekan kuah aje.. aktiviti hari pertama hanya jalan2 secara ringan aje.. katanye lamakan kat langkawi.. byk masa lagi...

Amin nie sepanjang percutian mmg happy aje.. maklum la dapat bercuti... ramai plak yg melayan nye...

nie la toke besar yg belanja penginapan ngan makanan sepanjang 4H3M kat langkawi.. lain2 perbelanjaan adalah di tanggung sendiri... toke besar beli kasut baru...

 dah penat berjalan berhenti minum kat warung pekan kuah.. minum teh o ais ngan makan laksa aje... sambung jalan2 di pekan kuah smpai malam... mkn malam tu masak kat kondo aje.. beli segala kelengkapan masakan.. senang duk kondo nie masak pun boleh..

malam tu semua tido awal sbb esok pagi ada aktiviti yg mencabar menanti kami semua..

2 comments:

K-Baby said...

Salam Mommy,
Nak invite Mommy untuk join contest dan menang cute slogan tees for your kids sempena pelancaran blog kami!
Thanks ya.
mykedaibaby.blogspot.com

Amy Syaquena said...

happy new year..